Vinkokt kyckling med citron och rosmarin
Mat | Recept | påsk

Vinkokt kyckling med citron och rosmarin

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-04-08

1 kg majskycklingbröst, cirka 4 st
5 dl vatten
3 dl torrt vitt vin
1 msk salt
15 svartpepparkorn
1 kvist färsk rosmarin
2 vitöksklyftor, skivade

Citronolja
2 citroner, ekologiska
1,5 dl olivolja
2 kvistar rosmarin
Ev flingsalt

1 Koka upp vatten, vin, salt, svartpeppar, rosmarin och vitlök.
2 Stick in en termometer i den tjockaste bröstfilén.
3 Lägg ner kycklingbrösten i den kokande buljongen. Sjud under lock cirka 15 minuter tills innertemperaturen är 68 grader. Kyl grytan i vattenbad.
4 Ta bort skinnet från kycklingbrösten och lägg ner dem i lagen igen och förvara i kyl.
5 Ta upp och skiva kycklingbrösten. Lägg skivorna på ett serveringsfat.

Citronolja
1 Tvätta citronerna väl och strimla det yttersta gula skalet, blanda ner i olivoljan.
2 Ta loss några bladrosetter av rosmarinen och spara till garnering. Tillsätt de andra bladen i oljan.
3 Häll oljan över kycklingen. 4 Garnera med rosmarin och strö eventuellt över lite flingsalt vid servering.

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-04-08

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas