Nyheter | SPF Kongress

Birgitta Borg tar plats i förbundsstyrelsen

Med Birgitta Borg får förbundsstyrelsen bland annat vårdkompetens och erfarenhet från politiskt arbete. Dessutom en kanal in till det tunga Stockholmsdistriktets styrelse.

Publicerad 2014-06-16

Som veteranen.se tidigare har rapporterat valde kongressen att förändra förbundsstyrelsens utseende jämfört med valberedningens förslag. Kerstin Hallgren fick kliva tillbaka till förmån för Birgitta Borg, båda från Stockholmsdistriktet.

Ett huvudargument i argumentationen för Birgitta Borg som fördes fram till ombuden inför voteringen är att Birgitta Borg har en aktiv roll i Stockholmsdistriktets styrelse, där hon sitter som vice ordförande.

Här är Birgitta Borgs meriter i korthet.

Född 1940, SPF Kungsholmen-S:t Göran, Stockholm. Bor i Stockholm

Utbildning: Sjuksköterskeskolan, studier i pedagogik, statskunskap och hälso-och sjukvårdsadministration samt lärarutbildningar bland annat via Röda korset.

Ur arbetslivet: Sjuksköterska, hälso- och sjukvårdslärare, konsulent på Svenska Psoriasisförbundet, generalsekreterare inom en organisation inom Sveriges totalförsvar, egenföretagare.

Ideellt arbete: Gruppledare i åtta år för Kristdemokraterna i stadsdelsnämnd i Stockholms stad, nämndeman i Svea Hovrätt, ordförande i SPF Kungsholmen-S:t Göran 2010, vice ordförande i distriktsstyrelsen, ansvarig för Stockholmsdistriktets ålderismprogram.

Jan Arleij
jan.arleij@veteranen.se

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas