Diskriminering på parkeringsplatsen
Foto: Getty Images
Nyheter | Krångel

Diskriminering på parkeringsplatsen

Det görs allt svårare för allt fler seniorer att parkera sina bilar. Appar i mobiltelefonen rör nu upp känslorna också i Östersund.

Jan Arleij
Publicerad 2021-11-17

– Som ordförande i SPF Seniorerna Östersund får jag ofta synpunkter på olika problem som våra medlemmar möter, skriver Per Söderberg i en insändare i Östersunds Posten.

I de flesta p-automater har det funnits möjlighet att betala med kort, vilket många tillämpat om inte kontantautomat funnits på den platsen.

– Nu har kortbetalning tagits bort på många ställen och nu är det app eller sms som ska användas. Det är många äldre som upplever detta som ett stort problem. Frågan är om kommunen gjort någon konsekvensanalys av dessa förändringar? Det är viktigt att inte den äldre befolkningen diskrimineras, skriver Per Söderberg.

Många exempel

Östersund är en i raden av kommuner, vars politiker gör det svårare för äldre att använda bil genom att kräva mobil teknik för att kunna betala en parkeringsavgift.

Senioren har nyligen rapporterat om liknande problem i Huddinge kommun. Du kan läsa om det här.

Kongressfråga

Styrelsen för SPF Seniorerna Huddinge föreslog i en motion att SPF Seniorerna ska uppmana kommuner att omgående komplettera alla berörda parkeringsplatser med en möjlighet att parkera på ett enklare sätt och utan krav på användning av SMS-baserade mobilappar. Exempelvis med P-skiva och vanlig parkeringsautomat med en enkel instruktion.

Kongressen ställde sig bakom motionen.

Förhoppning

Per Söderberg i Östersund kan komma att nå en framgång. Han lyfte frågan på en så kallad medborgardialog tidigare i november.

– Kommunalrådet som var med på medborgardialogen var Stephen Jerand (KD). Han var positiv till synpunkterna, säger Per Söderberg till Senioren. Men det är svårt att veta när det blir en ändring!

Per Söderberg, får uppskattning för sin opinionsbildning.

 

Jan Arleij
Publicerad 2021-11-17

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas