Nyheter

Gamla luras vid dörren av falsk hemtjänst

Polisen i Norrköping varnar för falsk hemtjänst. Den senaste tiden har flera äldre utsatts för brott där någon erbjuder hjälp, men i stället begår allvarliga stölder.

Publicerad 2012-08-24

Tillvägagångssätten påminner om varandra: Någon ringer på och uppger sig vara från kommunen. De drabbade har oftast hemtjänst.

När den äldre öppnat dörren har tjuven inlett ett samtal  om trygghetslarm.

– De kan vara mycket påstridiga för att på så sätt ta sig in i en lägenhet, säger Erik Thulin, informatör på polisen i Östergötland, i ett pressmeddelande.

Flera anmälningar
I de allra flesta fallen har det varit en kvinna som ringer på och uppehåller personen som öppnat dörren. Under tiden tar sig en medgärningsman in i bostaden. Guld, smycken och kontanter och stulits.

– Vi har sett flera anmälningar från Mjölby, Linköping, Norrköping och Jönköping den senaste tiden. När det gäller åldringsbrott är dessutom mörkertalet alltid stort, säger Erik Thulin.

Kontrollera mediciner
Polisen sätter stölderna i samband med en kvinna som i måndags stal pengar från en 90-årig man i Jönköping, efter att ha sagt att hon kom från vårdcentralen för att kontrollera hans mediciner.

Jan Arleij
jan.arleij@veteranen.se

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas