Pensionärsseger i Piteå: Politiker tvingas halvera höjning
Piteå håller igen med prishöjningen av seniormaten Foto Colourbox
Nyheter | Seniormat

Pensionärsseger i Piteå: Politiker tvingas halvera höjning

Nu backar politikerna i Piteå från att höja måltidsavgifterna på kommunens äldreboenden. "Det känns som en halv seger", säger Gunilla Bergstedt, SPFs företrädare i det kommunala pensionärsrådet, KPR.

Publicerad 2012-10-11

Kommunen ville höja avgiften med 300 kronor i månaden. Gunilla Bergstedt och hela det kommunala pensionärsrådet protesterade högljutt.

Gunilla Bergstedt är ombud för SPF:s avdelning Häggen i Piteå (med 700 medlemmar) och är vice ordförande i kommunala pensionärsrådet, KPR.

Hoppas på noll
– Vi hoppas att kommunfullmäktige kommer fram till att det blir noll kronor i påslag. Men samtidigt, om det nu bara blir hälften av höjningen, så får man väl ändå säga att vi vunnit en halv seger, säger Gunilla Bergstedt till Piteå-Tidningen.

Gunilla Bergstedt säger också att hon är glad över den uppmärksamhet som måltidshöjningen fått i media, att man från SPF:s sida fått föra fram sin bild och att den har gett effekt.

Vill höja ändå
Det var när ärendet kom upp på dagordningen för kommunstyrelsens arbetsutskott i måndags  som politikerna hade backat till en höjning med 150 kronor.

Men faran är inte över.

– Vi vill ta höjningarna i ett lugnare tempo, säger kommunalrådet Peter Roslund (S), kommunalråd.

Majoritetens avsikt är att på sikt få ”full kostnadstäckning” – alltså att de äldre betalar 100 procent av vad maten kostar, rapporterar Piteå-Tidningen.

Jan Arleij
jan.arleij@veteranen.se

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas