Nyheter

Inget C-löfte om fler äldre i politiken

Centerpartiet har som första parti svarat på de fem pensionärsorganisationernas brev med krav på ökad representation för äldre i politiken.

Publicerad 2013-11-13

”Vi ser gärna att ni uppmanar era medlemmar som även har ett politiskt medlemskap, att delta aktivt i nomineringsarbete och även själva kandidera.” skriver partisekreteraren Michael Arthursson.

Svaret kom till de fem rikstäckande pensionärsorganisationerna den 25 oktober.

Därmed var Centern snabbast på att svara på pensionärsorganisationernas brev från tidigare i höstas.

Om SPFare som också är medlemmar i Centern är aktiva i partiets nomineringsarbete och själva kandiderar kan man alltså göra skillnad, enligt Michael Arthursson:

”På så sätt finns en direkt påverkan av valsedlarnas utformning.”

Inom Centerpartiet sköts nomineringsprocesserna inför valet till kommun, landsting och riksdag av så kallade kretsar och distrikt.

”Som vägledning i det arbetet finns skrivningar i vår arbetsordning som bland annat tar upp ålder som en viktig aspekt att ta hänsyn till när listorna ska fastställas.” skriver Michael Arthursson utan att närmare ange vilka åldersgrupper han syftar på.

Till Veteranen har Michael Arthursson tidigare i år (nummer 6) sagt att det avgörande är att varje vallista speglar en bredd av olika åldrar.

Några konkreta åtaganden till följd av pensionärsorganisationernas krav på att Centern, och alla övriga partier i riksdagen, ska öka representation av äldre i politiken gör inte Centerns partisekreterare i brevet.

Jan Arleij
jan.arleij@veteranen.se

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas