Nyheter

Kongressen delas upp

På grund av den pågående pandemin kan inte SPF Seniorernas kongress genomföras som planerat. I stället delas den upp i två.

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2020-04-16

Förbundets kongress var planerad till 12-14 juni då 119 kongressombud plus funktionärer och medföljande skulle träffats på Lidingö. Men i rådande läge går det inte att hålla ett fysiskt möte. Därför kommer de mest akuta frågorna behandlas i en digital kongress, medan övriga frågor skjuts på framtiden.

Digital form

– Förbundsstyrelsen beslutade i dag på sitt videomöte att kongressen ska genomföras digitalt den 12 juni. Då behandlar kongressen ärenden som inte kan anstå, det vill säga verksamhetsberättelser, årsredovisningar, revisorernas berättelser, ansvarsfrihet, val samt sammanläggning av distrikten i Jämtland och Härjedalen, säger Martin Engman, samhällspolitisk chef på SPF Seniorerna.

Övriga frågor tas senare

Därefter kommer kongressen att ajourneras för att återupptas i form av ett kongress i mer traditionell form vid ett senare tillfälle.

– Då behandlas frågor som lämpar sig betydligt bättre för direkta fysiska möten, som motioner, mål och strategier, stadgar och boendepolitiskt program.

Förhoppningen är att den senare delen av kongressen kan hållas i höst.

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2020-04-16
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas