Löftet: Max två veckors väntetid på vaccinationsbevis
Nyheter | vaccinationsbevis
Foto Colourbox

Löftet: Max två veckors väntetid på vaccinationsbevis

Max två veckor. Från och med februari ska det inte ta längre tid än så att få vaccinationsbevis på papper. Det lovar nu E-hälsomyndigheten.

Jan Hagberg
Publicerad 2022-01-13

Senioren har tidigare skrivit om de långa väntetiderna för att få ett analogt vaccinationsbevis efter att regeringen 17 november beslutade om att införa det för många allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från och med 1 december. Du kan läsa det här och du kan läsa det här.

Bland annat hade förra veckan endast hälften av 130 000 analoga ansökningar hanterats.

Om du har e-legitimation tar det bara någon minut att få ett vaccinationsbevis men saknar du det har väntetiden varit sex veckor efter regeringens besked för att få ett vaccinationsbevis på papper. Innan beskedet var väntetiden 5-10 dagar.

Men nu lovar E-hälsomyndigheten att väntetiden ska kortas.

Anställer fler

– Nu ökar vi personalstyrkan och automatiserar delar av hanteringen. Senast i februari ska man inte behöva vänta mer än maximalt två veckor från att blanketten har kommit in till E-hälsomyndigheten, säger Annemieke Ålenius, avdelningschef E-hälsomyndigheten i ett pressmeddelande.

Personalstyrkan i E-hälsomyndighetens kundtjänst ska öka från 36 personer till 55 personer. Ytterligare 15 personer ska rekryteras.

E-hälsomyndigheten hoppas kunna korta väntetiderna ytterligare men är tydlig med att målet är max två veckor från och med februari.

 

 

 

 

Jan Hagberg
Publicerad 2022-01-13

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas