Prisat boende blir positiv tv-serie
Distansgatan 7, Borås Foto Lena Bryngelsson
Nyheter | Motbild

Prisat boende blir positiv tv-serie

Distansgatan 7 i Borås har utnämts till Årets äldreboende 2010 av SPRF och varit med i ett stort reportage i Veteranen. Snart kan vi se boendet som tv-serien Borås Superstars i tv4.

Publicerad 2012-01-30

Under inspelningen av Borås superstars har man följt boende och personal under ett par månader. Serien ska visa vardagslivet på boendet, med bingospel, fotvård och bussutflykter. Med hjälp av minnen och anhöriga får tittarna också veta en hel del om de boendes liv innan de hamnade på Distansgatan.

Sex stycken boende – Katri, 87, Jan, 74, Gunnar, 76, Valborg, 97, Lilly, 83 och Kurt, 81, får extra stora roller i tv-serien, skriver Expressen. Och tv-serien blir en motbild till all negativ publicitet om livet på äldreboenden i Sverige. Även om Distansgatan, liksom många andra boenden, dras med låg bemanning, så har man mycket aktiviteter för de gamla och fokuserar på att ge de boende ett värdigt liv.

– Det blir varmt och humoristiskt, säger Anika Beclijevski, exekutiv producent.

– Det känns kul att få visa något positivt om äldrevården.

När Veteranen skrev om Distansgatan var det meningen att tv-serien om det prisade boendet skulle sändas under hösten 2011. Nya uppgifter är i stället att tv-serien Borås superstars ska ha premiär i vår.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas