Regioner vill erbjuda Astra Zeneca till personer under 65
Nyheter | vaccineringen
Foto: Getty Images

Regioner vill erbjuda Astra Zeneca till personer under 65

Region Skåne vill kunna erbjuda Astra Zeneca till personer under 65 år. Det meddelar de på en pressträff på onsdagen (5/5) Fler regioner vill göra samma sak.

Jan Hagberg
Publicerad 2021-05-05

17 maj öppnar Region Skåne upp för fas 4 och i första läget ska personer mellan 50 och 59 år kunna boka tid för vaccination. Vecka 23 räknar regionen med att öppna upp för resten i fas 4. Om det blir för alla då eller etappvis är inte klart ännu.

Skåne planerar för vaccinationerna i sista fasen utan att erbjuda vaccin till personer under 65 år men på en fråga under pressträffen kommer det fram att de har frågat Folkhälsomyndigheten om inte yngre person kan få välja Astra Zenecas vaccin.

– Som det är nu är svaret nej, men vi har lyft in frågan till Folkhälsomyndigheten och de har lovat att de ska titta på det. Det är många regioner som är angelägna om att få ett svar på den frågan, säger Skånes vaccinsamordnare Maria Landgren.

Nu när smittspridningen är hög är det många regioner som gärna ser att personer under 65 år ges möjligheten att välja Astra Zeneca.

Vaccinet är godkänt för personer över 18 år men i Sverige är rekommendationerna att det bara ska ges till personer över 65 år.

Jan Hagberg
Publicerad 2021-05-05

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas