Revansch för Helena?
Team Zweigbergk som består av fr v Christian Karlsen, Helena von Zweigbergk och Medea Ekner.
Kultur | Nyheter | Frågesport

Revansch för Helena?

Nu drar en femte säsong av Kulturfrågan Kontrapunkt igång på SVT, den populära frågesporten inom musik, konst och litteratur. Seniorens filmskribent Helena von Zweigbergk ställer upp med sitt team igen. Förra året kom de på andra plats.

Ulrika Palmcrantz
Publicerad 2022-02-23

Kanske blir det revansch i den här den femte säsongen för Helena von Zweigbergk och hennes team, som förutom Helena själv består av Christian Karlsen och Medea Ekner.  Förra året föll de i finalen mot team Lindh, det vill säga Jenny Lindh, Nicholas Ringskog Ferrada-Noli och Ebba de Faire. Tävlingsnerverna är nu på helspänn igen.

– Det är fruktansvärt nervöst att vara med. Vi kom ju till final förra året mot just det lag vi möter i första programmet. Så det känns som om ingenting mer än en seger är vad som måste till den här omgången. Samtidigt är det en oerhört svår tävling, säger Helena von Zweigbergk.

Tränat under året

Allt kan hända, och det gäller att man får ”rätt” frågor. Det vill säga dem man kan! Team Zweigbergk har förberett sig under året, avslöjar Helena.

-Ja, vi har setts under året, Medea, Christian och jag. Dels för att vi tycker så mycket om varandra, men också för att träna och teama ihop oss. Hur det gick? Kolla och se!

Programmet sänds i SVT 1 kl 21 på onsdagar, med start ikväll, den 23 februari.

Ulrika Palmcrantz
Publicerad 2022-02-23

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas