Stämningen på topp hos äkta Almedalingar
Nyheter
Olov Hallgren, Göte Johansson, Eva Lönngren och Bengt Lidström från SPF Gotland med Kjell Skålberg, förbunddstyrelsen. Foto: Jan Arleij

Stämningen på topp hos äkta Almedalingar

Trots kyliga vindar från havet denna torsdag är atmosfären i SPF-tältet i Almedalen varm och uppsluppen. Besöken är rekordmånga.

Publicerad 2014-07-03

– Intresset är jättestort, berättar Göte Johansson som har jouren när veteranen.se tittar in. Fler än någonsin tidigare tittar in till oss. Det märks helt klart att det är valår.

Samtalen handlar inte bara om äldrepolitik och SPF. Man pratar om både det ena och det andra, och ibland uppstår personliga möten.

SPF-kollegan Olov Hallberg ger ett exempel.

– Jag pratar gärna om Koll på läkemedel-projektet. Det hör till det viktigaste vi jobbar med, säger Göte som berättar att hans moster var Gulli Johansson, kvinnan som uppmärksammades stort i riksmedia till följd av den övermedicinering hon utsattes för.

Det är endast något stenkast från Almedalens hjärta – alltså själva dammen intill den generösa, gröna gräsmattan på vilken partiledarna samlar sina fans och håller sina bejublade tal – som SPF har lyckats få plats för sitt tält.

Intill SPF-basen trängs stora mediadrakar som TV4 och Aftonbladet, och på andra sidan gatan finns presscentret och högskolan med de största och mest besökta föreläsningssalarna.

– Att vi får många som tittar in beror förstås mycket på vårt perfekta läge. Men det har tagit oss fyra år att lobba oss till den här centrala platsen, säger Göte Johansson.

SPFs distriktsordförande på Gotland, Bengt Lidström, står intill och ser både stolt och nöjd ut över tingens ordning i årets upplaga av Almedalen.

– Allt rullar på perfekt. Vi har fått upp ångan ordentligt i år, och till nästa år kommer vi att se till att stå här på samma plats. Läget är perfekt och när vi nu äntligen har krigat det till oss släpper vi det inte ifrån oss.

SPFs ”bastält” är fullt med broschyrer som berättar om SPFs verksamhet på olika nivåer. Här inne bjuds på polkagrisar och den som vill får testa skattekalkylatorn.

– Klart populär, konstaterar Bengt Lidström belåtet. Kalkylatorn är till stor nytta i våra diskussioner med besökarna som tittar in.

Jan Arleij
jan.arleij@veteranen.se

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas