Studie om ensamhet – du kan delta
Foto: Getty Images
Nyheter | ensamhet

Studie om ensamhet – du kan delta

Ensamhet betraktas som ett folkhälsoproblem. Nu kan du delta i en studie om hur ensamheten kan minska i samhället. Läs mer nedan.

Jan Hagberg
Publicerad 2021-09-21

Vid Umeå universitet pågår forskning om hur ensamhet bland seniorer kan minska och därför vill de ta del av åsikter, tankar och idéer om detta. Det gäller både dig som själv har erfarenhet av ensamhet eller känner någon som är ensam.

Vill du vara med så mailar du till erika.johansson@umu.se på Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering vid Umeå universitet.

Här är mer detaljerad information från universitetet:

”När vi fått ditt mail så kommer du få en länk skickad till den mailadress du uppgivit tillsammans med några korta allmänna frågor om dig. Frågorna besvarar du och returnerar till avsändaren. När du sedan klickar på länken kommer du till själva dataprogrammet där forskningsstudien genomförs. I programmet kommer du sedan bli guidad vidare till olika frågor om ämnet.

Allt genomförs on-line och inga fysiska träffar kommer ske. Du kommer inte dela med dig av några personuppgifter utöver den mailadress du skickat, inga svar eller uppgifter om dig som du anger kommer kunna spåras till dig eller delas med andra. Denna forskningsstudie är godkänd av Etikprövningsmyndigheten”

Jan Hagberg
Publicerad 2021-09-21

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas