Nyheter

Våryra på mässa

Publicerad 2011-03-25

Pelargonsticklingar, potatisutsäde och holländska lökar har alltid funnits att köpa på trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar. Förutom badtunnor, verktyg, grillar och utemöbler. Nytt för i år är alla påhittiga sätt att få fart på odlingar i liten skala.

alt

I en zinkhink med jord
säljs sättpotatisen Maestro för 95 kr hos. Själva hinken kan möjligen räcka till att driva upp en potatisplanta men resten måste ner i trädgårdslandet – eller i andra hinkar.

alt

alt

Två olika lådor för champinjonodling hittade vi på Blomsterlandet respektive Plantbutiken. Båda kostar 50 kronor. Det tar enligt beskrivningen ca 2-3 veckor att driva upp små champinjonhattar. Sådana lådor har funnits att köpa tidigare men dessa är betydligt mindre, ca 25×25 cm.

alt

alt

Kryddor i påse eller i burk är en kul nyhet för köksfönstret. Plantbutiken säljer kryddpåsar med basilika, persilja eller gräslök för 15 kr/styck eler 3 stycken för 40 kr. Jamie Olivers kryddbox med till exempel gräslök, senapskrasse eller ruccola kostar 20 kr styck hos Blomsterlandet.

alt

En färdigdesignad blomsterrabatt
erbjuder Färdigrabatter. Välj mellan en rådjurssäker rabatt, mormorsrabatt eller skuggväxtrabatt. Förutom inköpslista för perenna växter och planteringsskyltar får man en pappersmall där det framgår var respektive växt ska placeras. Kostar ca 225 kr.

alt
”Ta in det naturliga” är landskapsarkitekten Lisa Fredriksen och inspiratören Siv Vestins bidrag i balkongutställningen.

Balkongutställningen
är mer fantasifull än någonsin. Plats för sinnen, tid för grönska är årets tema. Vi föll för nytänket att tillreda maten utomhus med knastret från vedträna i en braskamin för utomhusbruk.

alt

Meta Ihre och Berit Bergman i SPF Stockholmsdistriktets monter.

Besök gärna SPFs monter A38:48.
Här kan du som inte är medlem teckna medlemskap och få en resa med VikingLine. Här säljs också Stockholms distriktets uppskattade förteckning över alla senior- och äldreboenden i Stockholm med omnejd.

Gunilla Lindahl
gunilla.lindahl@veteranen.se

Nordiska trädgårdar pågår till och med söndag. Öppet kl 9-18 alla dagar.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas