Redaktionen | Chefredaktören

Ta makten över vardagen!

Kristina Adolfsson
Publicerad 2018-12-07

En klok vän sade en gång att de enda två personer man verkligen bör lyda är sin sjukgymnast och sin tandhygienist.
Därför står jag ganska regelbundet med en sågtandad jaktkniv och sågar mödosamt av toppen på en tandkrämstub. Jag gör mig detta omak för att min tandhygienist har sagt att det är den bästa tandkrämen för mig – och just för att man ska göra som ens tandhygienist säger. Toppen är av hårdplast, väldigt hård, och jag har många gånger högt undrat hur man ens kan komma på tanken att tillverka en så urbota dum förpackning.

Varför i hela friden gör dessa tillverkare min vardag så krånglig och frustrerande!

Ja, varför är så många förpackningar så illa konstruerade? Hur kan vissa medicinburkar vara nästintill omöjliga att öppna? Texter på matförpackningar inte gå att läsa?
Varför i hela friden gör dessa tillverkare min vardag så krånglig och frustrerande!

I senaste Senioren har vi försökt få svar på några av dessa frågor. Eftersom svårforcerade förpackningar också är farliga. Nyligen publicerad forskning visar att många äldre inte genomför ordinerad medicinering då de tröttnar på att kämpa med lock och inte kan se skillnad på alla vita plastburkar som ser likadana ut. Och det är allvarligt.

Dela med dig av det som sätter krokben i din vardag!

Men en sak ska vi alla veta, vi har makt som konsumenter. När vi klagar kan faktiskt förändringar ske. Så låt oss tillsammans plocka bort våra värsta hinder i livet. Dela med dig av det som sätter krokben i din vardag! Fotografera det som hindrar dig, lägg ut det på Instagram och tagga det #hinderilivet

P.S. I oktober slog vi rekord på senioren.se med 350 000 sidvisningar. 100 000 fler än förra året! D.S.

Tv: Min favorit bland tv-serier är Scott & Bailey. Dialogen är ren njutning, karaktärerna är just karaktärer – med uppenbara brister men också många fina sidor – och intrigerna griper tag i hjärtat. Titta speciellt på DCI Gill Murray, den mest beslutsfähiga polischefen i hela tv-världen.

Bok: En före detta kollega blir slängd ut i det allra mest ofattbara mörker. Och väljer att ge oss ljuset. Ingrid och Joachim Wall tar med rätta tillbaka sin dotter i Boken om Kim Wall: När orden tar slut.

Gott: Ingen jul utan långkål! Jag hoppar över den halländska sirapen och stekningen och kör kokt grönkål (gärna i skinkspadet) som blandas med havregrädde och riven muskotnöt. Fint till julbordets alla varma rätter.

Kristina Adolfsson
Publicerad 2018-12-07

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas