Waldorfsallad med grönkål
Foto: Lena Djuphammar
Mat | Recept | sallad

Waldorfsallad med grönkål

Tidningen Senioren
Publicerad 2025-05-13

4 portioner

250 g rotselleri
4 stjälkar grönkål
2 stjälkar blekselleri
0,5–1 rödlök
1 äpple
2 stjälkar persilja
0,5 dl majonnäs
0,5 dl gräddfil
1 msk dijonsenap
1 krm salt
Svartpeppar från kvarn
125 g valnötter

Gör så här:

  1. Skala och skär rotselleri i små tärningar. Koka dem 2 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet i durkslag och kyl med kallt vatten.
  2. Repa grönkål och strimla riktigt fint. Skiva blekselleri och rödlök. Tärna äpple och hacka persilja.
  3. Blanda allt i en skål med majonnäs, gräddfil, dijonsenap, salt och peppar. Bryt valnötterna och toppa salladen.

Recept: Lena Djuphammar

Tidningen Senioren
Publicerad 2025-05-13

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2025 Senioren - När insidan räknas