Ge äldre rätt att bo nära anhöriga
Tyck! | Martti Kirotar
Foto: Colourbox

Ge äldre rätt att bo nära anhöriga

Ge den som vid ett biståndsbeslut bereds plats i äldreboende rätt att också välja att få bo nära sina anhöriga oavsett om det innebär att man flyttar till en annan kommun skriver insändaren.

Publicerad 2015-10-29

Först vill jag berömma vår nya ordförande Christina Rogestam för ett utmärkt arbete till stöd för alla pensionärer i vårt land. Du har tagit fasta på de flesta stora frågor som berör oss och verkar inte släppa taget fast politikerna ofta trilskas och stretar emot.

En fråga som dyker upp både i riksomfattande undersökningar och som jag själv stött på som förtroendevald politiker engagerad i vård och omsorg, är att många som bor på äldreboenden uppger att de känner sig ensamma och övergivna. Personalen hinner inte ge dem det sociala umgänge de önskar.

Samtidigt har många anhöriga till äldre dåligt samvete för att de inte hinner besöka sin gamla mamma eller pappa på gruppboendet, ofta på grund av en kombination av att man bor på olika orter och att arbetet och familjen slukar all tid.

Mot bakgrund av ovanstående tycker jag det skulle vara viktigt att ge den som vid ett biståndsbeslut bereds plats i äldreboende rätt att också välja att få bo nära sina anhöriga oavsett om det innebär att man flyttar till en annan kommun.

Med lite god politisk vilja och med ditt engagemang borde det kunna ordnas på samma sätt som man nu ges möjlighet för att välja var ska bli opererad eller var man vill utbilda sig.

Martti Kirotar
Sala

 

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas