Ni politiker ser inte oss
Tyck! | Tommy Perchun, Pensionär
Foto Colourbox

Ni politiker ser inte oss

Jag och många med mig som arbetet i stort sett sedan vi var 16, 17 år trodde att då vi skulle gå i pension så skulle det vara med en värdighet och en ekonomi som det skulle kunna gå att leva på skriver insändaren.

Publicerad 2015-02-16

Som medborgare och skattebetalande pensionär känner jag mig skyldig att skicka detta till dig. Jag och många med mig som arbetet i stort sett sedan vi var 16, 17 år trodde att då vi skulle gå i pension så skulle det vara med en värdighet och en ekonomi som det skulle kunna gå att leva på.

Idag vet vi bättre. Ni politiker ser inte oss, ni vet inte i vilken vardag en vanlig svensk pensioner lever i och då pratar vi inte om de få som ligger i toppen utan om de som ligger på ca 12 000 i månaden innan skatt.

När vi sedan läser nedanstående så känner vi naturligtvis avsky både för de som kommer och för er politiker som inte bryr sig om detta växande problem.

Innan du läser nedanstående exempel så vill jag lägga ett förslag som jag hoppas att du tar till dig, lägger motioner i riksdagen om och driver frågan för Sveriges pensionärer, vi som är en del av detta landsbygge och för våra ungdomar som är de som ska driva Sverige vidare.

Så mitt förslag för pensionärer.

Alla inkomster upp till 15 000 ska vara skattefria Över 15 000-20 000 en 20% skatt över 20 000 normalskatt.

Om detta blir en verklighet så klarar sig de flesta pensionärer ofta utan bidrag så förtjänsten ligger i detta samt att de får ett värdigt efter jobbet liv och slipper känna sig som tiggare.

För våra ungdomar.

Mellan 18-25 ska arbetsgivaravgiften tas bort helt Lägre skatt på deras lön då lönen är satt som lärlingslön och lite lägre än arbetsmarknads lön för yrket.

då kan arbetsgivaren själv anställa och inga bidrag ska utbetalas till dem. De unga kan börja på en minimerad lön, se det som en lärlingslön. Efter de åren är förmodligen den unga så kunnig och utbildad att arbetsgivaren inte vill bli av med dem och då börjar det riktiga arbetslivet med normal lön och löneförhandling.

Tommy Perchun
Pensionär

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas