Tyck! | Louise Christensen

Vi yngre pensionärer måste också få synas

De nyblivna pensionärerna är numera födda på 50-talet. Föreningarna måste vara till även för dem.

Publicerad 2015-05-28

Jag hakar gladeligen på Bo Wahlströms, Uppsala, insändare om vad vi yngre pensionärer gärna vill ha på SPF-mötena när det t ex gäller den musik vi växte upp med. Likaså är jag helt enig med Gunilla Thydell, Pensionist, som i sin insändare lyfter fram vikten av att även vi yngre pensionärer ska få synas.

Det ser onekligen ut som om detta fenomen finns i flera föreningar så det jag själv försökt få fram de senaste åren i min egen förening är jag m a o inte ensam om.

Att det glesnar i medlemsleden från år till år i den bakre delen, det är ju naturligt men att det också börjar glesna i de främre leden (varför minskar medlemsantalen istället för tvärtom?) är ett tecken på att intresset av någon anledning inte är tillräckligt stort. När medlemsantalen minskar istället för ökar borde det vara en tankeställare inom olika föreningar. Då gäller det att tänka till, att fråga sig varför och ta till sig förslag och, som här i Veteranen, bra insändare just om varför det knakar i fogarna.

Utbudet i föreningarna måste rikta sig till ALLA åldersgrupper bland oss pensionärer, inte bara till de allra äldsta. ”Ser” man inte de yngre så lär potentiella nya medlemmar vänta på sig – om de alls kommer. Alla dagens nya pensionärer är  födda på 50-talet! Bara detta faktum säger att program och annat måste börja anpassas därefter. Om inte, är risken stor att många föreningar går en tynande tillvaro till mötes och det vore verkligen synd!

 

Louise Christensen
45:a

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas