Hur lära ut att spara?
Foto Colourbox
Ekonomi & juridik | Ylva om pengar

Hur lära ut att spara?

Hur uppmuntrar man sina barnbarn till sparande? Ekonomiexperten tipsar.

Ylva Yngveson
Publicerad 2019-10-24

Jag skulle vilja börja spara åt mitt barnbarn och jag skulle gärna vilja att vi kunde ha lite samtal om sparandet så att hon fick det som både en grundplåt i livet och ett väckt intresse. Finns det en enkel och bra bok om aktiesparande eller liknande som du kan rekommendera?
Marie

Ylva svarar: Vilken trevlig uppgift! Enklast är att börja läsa på nätet, till exempel Finansportalen, Sparsajten, Avanzas podd och Akademi och Swedbanks aktieskola. På gilladinekonomi.se finns foldrar att ladda ned. På konsumenternas.se finns allmän information om sparande. Aktiespararna anordnar kurser och på många håll ordnar studieförbund studiecirklar.
Några böcker om sparande: Per H Börjessons bok Så här kan alla svenskar bli miljonärer, Anders Haskel: Bli grymt rik på aktier, Marcus Hernhag: Den enkla vägen att lyckas med aktier och Den enkla vägen: bli rik och fri med aktier samt Ola Lauritzsons 3 steg till ekonomiskt oberoende.
Ditt barnbarn kan så småningom gå med i Unga Aktiesparare, UA. De har kurser på nätet och är också ute och pratar i skolor. Hon kan be skolan att bjuda in UA, eller Ung Privatekonomi som är knuten till UA.

Ylva Yngveson
Publicerad 2019-10-24

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas