Jag har ingen lust längre
orgasm vid onani men inte vid samlag Foto Colourbox
Relationer | Fråga Malena

Jag har ingen lust längre

Tappat lusten helt. Jag älskar min man och vill leva tillsammans men orkar inte med det sexliv som han önskar sig. Vad gör man?

Malena Ivarsson
Publicerad 2020-02-24

Jag upplever nästan bara avsky när min man vill ha sex. Jag har helt tappat lusten efter 50 år. Jag älskar min man och vill leva våra sista år tillsammans men jag orkar inte med det sexliv som min man önskar sig. Han tjurar över det. Vad gör man?
Pensionerad

Malena svarar: Sex är för många av oss en fortsättning på en kommunikation som börjar med uppmärksamhet och vänliga ord. Ett långt liv tillsammans kan fördjupa kommunikationen men den kan också stelna och då är det många som tappar intresset. Och det mest okloka den andre då kan göra att tjata eller öva påtryckningar.

Din man måste självklart respektera dina gränser

Sexuell press, medveten eller omedveten, på en person med låg lust gör bara att lusten försvagas ännu mer. Samtidigt innebär avvisandet också en stor stress så det är inte konstigt att känslor av sorg och vrede tränger på. Tyvärr är de känslorna inte till någon hjälp. Din man måste självklart respektera dina gränser och förstå att tjurighet inte leder någon vart.

Men han måste också få försäkran om att han är åtråvärd även om närmanden inte leder till sex.
I de samtal jag har med män säger de ofta att det inte är samlaget de saknar så mycket om partnern inte har lust utan att det är ömheten, kramarna eller att bara ligga nakna tillsammans. Och det är kanske något du kan ge?

Malena Ivarsson
Publicerad 2020-02-24

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas