Kan man säga att man vill ha sex?
Foto: Getty Images
Relationer | Malena om relationer

Kan man säga att man vill ha sex?

Läste det här om att flagga för sex i en kontaktannons. Jag har bara en erfarenhet men nog så god. Det skriver signaturen "Min erfarenhet" Läs hans brev nedan och Malena Ivarssons svar.

Malena Ivarsson
Publicerad 2022-01-14

För snart tio år sedan blev jag änkling. Tänkte då att nu är väl livet ställt på tomgång? Efter några år höll ensamheten på att få mig i graven i förtid. Jag skrev i Senioren: ”Jag är xx år gammal, jag lever ensam, men vill ha någon att älska, bli älskad av och älska med”. Jag fick 38 svar på en vecka – och ännu fler senare. Jag sovrade och valde brev där jag såg att det fanns samma längtan som min. Jag stämde träff med kvinnor på orter från Dalälven i norr till Ystad i söder. Det blev många mil och hotellnätter. På några veckor träffade jag nio kvinnor. Fem av dem älskade jag med och hotellrummet fick stå tomt. En av dem lever jag ett lyckligt liv med nu. Detta om kontaktannonser: var rak, var ärlig, men ta inte ett sexuellt initiativ första gången. Det gör motparten om du faller henne i smaken.
/Min erfarenhet

Malena svarar: Det är värdefullt att få höra om lyckade erfarenheter. Som att gå från ensamhet till att uppleva att många delar ens längtan. Du använde dig av en fin formulering i din annons, det är skillnad på att skriva att man söker sex och att man söker någon att älska med. Att också erbjuda kärlek tillbaka är den bästa förutsättningen för en relation.
Nu har du hittat en livspartner som du lever lycklig med. Bara att gratulera och låta sig inspireras. Det är aldrig försent.

Samlingssida med massa frågor till Malena Ivarsson och hennes svar

Fråga! Malena Ivarsson är socionom och sexolog.
Skriv till experten@senioren.se eller skicka ett brev till Fråga Malena«, Senioren, Box 22574, 104 22 Stockholm.

Malena Ivarsson
Publicerad 2022-01-14

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas