Dags för uteliv!
Bomullsduk och -servetter, Chamois, 725 resp 315 kr/4 st.
Må bra | kropp & knopp

Dags för uteliv!

Under vinjetten Kropp & Knopp skriver Linnéa Öst i Senioren om olika spaningar. Den här gången tips på bra saker när det är dags att vara mer utomhus.

Tidningen Senioren
Publicerad 2023-07-11

Så här års äter jag ute så ofta jag kan. Inte på restaurang utan i närmaste park eller på lilla kolonilotten en bussresa bort. Forskning visar att vi mår bra av att vistas i det fria eftersom såväl blodtrycket som stressnivåer sjunker. Har du balkong, terrass eller trädgård är uteätandet lätt fixat. Vi andra får tänka till.
Väninna U med större vänkrets än lägenhet är ett föredöme. Hennes middagar inleds ofta med fördrink på stående fot i parken runt hörnet och med Stockholms vackraste utsikt. Det är ju inte svårt att packa en stadig korg med snacks och lite gott att dricka. Ju fler gäster, desto fler villiga bärare…
Enda regeln är plastglas i parken eftersom ingen vill bidra med otäcka glasskärvor om olyckan är framme.
Tricket med picknick är att välja en enkel meny. Ost, kallskuret, oliver och riktigt gott bröd räcker gott tillsammans med något drickbart. Färdiga mackor i smörgåspapper kräver inget porslin, enbart servett. Kaffe plus en liten ask praliner som hålls kalla med kylklamp är också uppskattat.

Vännernas krav på komfort är förstås större än förr och många vägrar picknickfilt numera. I brist på lediga bord fungerar en vanlig parkbänk utmärkt för middag på tu man hand. Var vi än slår oss ner ser jag till att duk och tygservetter finns till hands. Den lilla touchen betyder så mycket.

Promenadvän

Hopfällbar pall, Asaklitt, 79:90.

Får jag lov att presentera min bästa promenadkompis: en anspråkslös och hopvikbar pall. Den är ganska stadig, hyfsat bekväm och med en väldigt trevlig prislapp. Dessutom: en remförsedd liten påse följer med på köpet. Den här lättviktiga godingen låter mig alltid vila benen även om det nyss regnat och varje bänk är blöt.

Lätt solskydd

Garnier Ambre Solaire Face & Body Serum spf 50+, 179 kr/125 ml.

Så praktiskt med en och samma solkräm för såväl ansikte som kropp, eller hur? Den här lätta men effektiva lotionen är oparfymerad och avsedd för dig med känslig hud. Soldyrkare behöver smörja från topp till knopp med vad som ryms i en kupad hand (cirka 3 msk). Vi andra smörjer ansikte, hals/dekolletage, nacke och händer. Och skyddar resten av kroppen med kläder.

Bra bärbart

Hinza plastkasse, 349 kr.
Hinza kylväska, 329 kr.

Bästa sommarväskan är stadig, vattentät, svensktillverkad av sockerrörsbaserad plast. Den är lika bra som shoppingväska, stickkorg och vattenhink. Nu kan du komplettera din Hinza med en isolerad insats så frysvaror inte tinar på väg hem. ”Fryspåsen” är också perfekt för att hålla picknickmaten fräsch. Finns även som cykelväska.

Luftigt och bekvämt

Härligt med trädgårdsfest – trist om klackarna fastnar i gräsmattan. Som tur är finns sommarskor som är både snygga och praktiska.

Herrsneaker i textil, stl 40-47 Stepside, 380 kr. Skinnsandalett med kilklack, stl 36-41. Dasia, 999 kr.
Skinnsandalett med kilklack, stl 36-41. Dasia, 999 kr.

Köpställen

Asaklitt/Clas Ohlson 0247-445 00 clasohlson.se
Chamois 07+6-29 29 65 chamois.se
Dasia/Scorett 010-498 00 00 scorett.se
Din Sko 0340-865 00 dinsko.se
Garnier/L’Oreal 08-58 61 52 00 garnier.se
Hinza 0435-300 46 hinza.se
Stepside/Skopunkten 0340-865 00 skopunkten.se

Dölj faktaruta
Tidningen Senioren
Publicerad 2023-07-11

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas