Allt friare och bättre med åren
Landet runt | SPF Gotland

Allt friare och bättre med åren

SPF Gotland
Publicerad 2019-04-09

Blå Brodöser startade 2009 som en studiecirkel i fritt broderi på initiativ av Siv Stenmalm.  Målgruppen var pensionärer anslutna till SPF Blåelden i Borgholm. Sedan dess har mycket hänt. Vänskapsband har knutits och för många kom det fria skapandet i gruppen att få en avgörande betydelse.

Några av oss hade vid starten viss erfarenhet av broderande och sömnad, andra var nybörjare.  Nytt för alla var utmaningen att lämna tidigare regler och ”måsten”. Vi uppmuntrades att skapa fritt. Ovant i början, men snart fångades alla av de oändliga möjligheter som ryms i så till synes enkla medel som nål, tråd och en tygbit.

Inte ens i vår vildaste fantasi hade vi trott att Blå brodöser skulle komma att bli kända och eftertraktade utställare. Men så blev det. Gruppens arbeten har visats i alla tänkbara utställningssammanhang – museer, konsthallar, gallerier, bibliotek, både på Öland och runt om i regionen. Vi har hunnit bli äldre, men i takt med framgångarna har friheten i uttrycket, konstnärligheten och självförtroendet stadigt vuxit.

Under våren firas de tio åren med en jubileumsutställning på Ölands Museum Himmelsberga. I Blå Brodösers trädgård visas ett hundratal verk med personliga tolkningar av tankar och drömmar kring alla som har att göra med trädgårdsliv och odlande.

Gun Frank, medlem i Blå Brodöser

 

SPF Gotland
Publicerad 2019-04-09

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas