SPF Seniorernas tai chi- och qigonggrupper har haft avslutning
Landet runt | SPF Skaraborg
En deltagare följer ledaren Myra Lehmann och deltagaren Louis i de skonsamma qigongrörelserna.

SPF Seniorernas tai chi- och qigonggrupper har haft avslutning

SPF Skaraborg
Publicerad 2020-12-10

SPF Seniorerna i Skövde har inte kunnat träffas fysiskt, men det har inte satt stopp för tai chi och qigong, utan deltagarna har träffats på distans med Zoom – samma program som skolorna använder för sin distansundervisning.

Vi är många som aldrig tidigare provat på den teknik som våra barnbarn nu använder dagligen och många har känt sig osäkra inför denna utmaning. Det har varit vissa störningar och andra problem, men deltagarna var inriktade på att kunna vara med på dessa hälsofrämjande aktiviteter och har visat beslutsamhet.

Senior Qigong med sina skonsamma rörelser har lockat 15 återkommande deltagare. Vi avslutade terminen med den sköna sekvensen ”lotusblomman” som speglar den näckrosliknande blommans livscykel. Denna har de deltagare som varit med tidigare längtat efter.

Även tai chi har haft en trogen krets av deltagare som vill lära sig något som främjar bättre balans. Nybörjargruppen i TCA-1 består av 12 nyfikna deltagare. De ”äger nu” de rörelser de lärt sig och kan träna dessa när de vill, var de vill. Förutom qigongens egenskaper, är tai chi även bra för minnet då man får komma ihåg ordningen i en sekvens samt träna balans. Fortsättningsgruppen i TCA-2 är mycket liten, men deltagarna har inte missat en träning. Det är bra sammanhållning samtidigt som de upptäcker nyanserna som uppstår med regelbunden träning av inövade rörelser.

En bra termin har nått sitt slut och deltagarna ser framemot att börja igen i februari 2021 i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Christer Winbäck
SPF Seniorerna Skövde

SPF Skaraborg
Publicerad 2020-12-10

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas