Fritt fram för körsång och pardans!
Kultur | Leva & uppleva | Kultur

Fritt fram för körsång och pardans!

Ulrika Palmcrantz
Publicerad 2021-10-10

Det var många som gladde sig när beskedet kom att Folkhälsomyndigheten skulle häva många av sina restriktioner den 29 september. Nu blir det äntligen möjligt att både dansa och sjunga i kör igen som många har saknat så mycket under pandemin.
Calle Nathanson är vd för Folkets hus och Parker och säger att de blev glatt överraskade över beskedet när det kom.
– Vi trodde att det skulle dröja lite till så vi blev väldigt glada. Nu är diskussionerna i full gång hos oss hur vi ska kunna öppna upp men ändå göra det på ett tryggt och säkert sätt. Man ska kunna delta i våra evenemang och ändå känna sig trygg. Vi ser fram emot att ta emot människor igen!

 Oh, vi blev så glada!

Många har längtat tillbaka till dansbanorna under pandemin, precis som många också längtat tillbaka till sin körsång.
Även på Sveriges Körförbund var det jubel när beskedet kom att de särskilda restriktioner som gällt deras verksamhet hävdes.
– Oh, vi blev så glada! säger förbundsdirektör Karin Eklundh. Vi hade förberett oss och gjort en skrivelse men när vi hade möte med Folkhälsomyndigheten öppnade Anders Wallensten med att säga att de tänkte lyfta restriktionerna. Det var så otroligt skönt!

Det riktigt bubblade på sociala medier när beskedet kom.

Det är minst sagt många som blir berörda av detta. Någonstans över en halv miljon människor i Sverige sjunger i kör. Och även om man försökt hålla i gång en del av verksamheten under pandemin genom att koppla upp sig digitalt med varandra och sjunga, går det förstås inte upp mot att få sjunga tillsammans på riktigt.

– Man kunde se hur det riktigt bubblade på sociala medier när beskedet kom, säger Karin Eklundh. Vår förhoppning är att människor ska våga komma tillbaka nu. Körsång är så väldigt bra för livskvaliteten och för hela livet. Det visste Folkhälsomyndigheten om också, det sa han på mötet. Det är viktigt att vi får träffas och sjunga tillsammans.

Ulrika Palmcrantz
Publicerad 2021-10-10
senioren-nr-7
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 7 / 2021. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas