Persikornas sötma får stångas med koriander, chili, selleri och ingefära i denna härliga salsa.
2 persikor
1 kruka koriander
3 salladslökar
1 stånd stjälkselleri
8-10 körsbärstomater
en halv röd chili
1 cm färsk ingefära
0,5 dl olivolja
1 lime
salt, svartpeppar
- Dela tomaterna i halvor.
- Hacka resten av ingredi- enserna (utom ingefära) i mindre bitar.
- Skrapa av skalet med en sked, riv ingefäran och blanda med juice från lime och olja, salta och peppra.
- Blanda salsan och häll över dressingen.
Recept: Anna Ranung
Foto: Per Ranung
 
													
																Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 5 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren. 															
															
														 
						 
								