Boktips – Kan omöjligt lägga den ifrån mig!
Se & läs | Ingalill läser

Boktips – Kan omöjligt lägga den ifrån mig!

Ingalill Mosander är bokrecensent för Senioren. Här tipsar hon om böcker för både vuxna och barn.

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-09-27

ROMAN:
Folkets skönhet av Merete Pryds Helle
Bonniers
En mästerligt berättad historia som handlar om Merete Pryds Helles egen mor och hennes uppväxt i en fattig, utsatt familj under 30-talet i Danmark. Skildringen av det hårda livet med stora barnkullar och lite pengar känns som ett knytnävslag i magen. Modern ser en möjlighet till ett annat liv genom giftermål med en ung elektriker som drömmer om storstaden. Men tillvaron där blir inte som hon tänkt sig. Kritikerhyllad och prisbelönt.

THRILLER:
Profetens vinter av Håkan Östlund
Polaris
Mord, korruption, vapenexport, maktmissbruk på högsta nivå och förbjuden kärlek. Allt nedkokat till en oerhört spännande brygd av den typ man omöjligt kan lägga ifrån sig. En tjänsteman från SIDA dödas av en bomb under ett officiellt besök i Sarajevo. Med på resan är hans kvinnliga chef, tillika hans älskarinna. Det är upptakten till en historia där ingenting är vad det synes vara och spåren leder ända in i hjärtat på regeringspartiet.

POCKET:
Doften av en man av Agneta Pleijel
Norstedts
På det radikala 60-talet förväntades kvinnor ställa upp när männen ville ha sig ett ligg i den frigjorda sexualitetens namn. Det är också den tid då den vackra, begåvade Agneta Pleijel börjar sitt vuxenliv. Hennes studier vid Göteborgs universitet går lysande. Det gör däremot inte kärlekslivet. En ömsint, insiktsfull beskrivning av en ung kvinnas trevande försök att manövrera i en patriarkalisk värld. En bok att ta till sitt hjärta.

ROMAN:
De oväntade systrarnas hus av Alexander McCall Smith
Massolit
Artonde boken i serien om Mma Ramotswe och hennes detektivbyrå i Botswana. Och jag tröttnar aldrig. Det är som att återknyta kontakten med en livsklok, saknad, gammal vän. En kvinna påstår sig blivit felaktigt sparkad från sitt jobb. Mma Ramotswe tar sig an fallet och medan undersökningen pågår får hon höra talas om en sköterska med samma ovanliga efternamn som hon själv. Efter deras möte tar livet en annan vändning.

BARN:
Valdemar i stora skogen av Maria Jönsson
Lilla Piratförlaget
Valdemar är en stor varg nu. Han ska få gå vägen själv till farfar med en korg kotletter. Pappa tjatar om att han ska följa stigen och inte stanna på vägen. Valdemar suckar och säger: Ja, ja… Men så blir det naturligtvis inte. Valdemar lockas av en blommas förföriska doft och stannar. Och vem dyker då upp om inte jägaren! En rolig och lagom gastkramande äventyrsskildring med färgstarka teckningar för treåringar och uppåt.

 

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-09-27
senioren-nr-6
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 6 / 2018. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas