Boktips – Isande hemligheter och ofattbart mod
Böcker | Se & läs | Boktips

Boktips – Isande hemligheter och ofattbart mod

Har du läst ut sommarböckerna? Ingalill Mosander tipsar om mer läsning, såväl ruskigt som underhållande, sant och påhittat för vuxna och barn.

Ingalill Mosander
Publicerad 2018-07-25

THRILLER:
Kvinnan i fönstret av AJ Finn
Bonniers
Boka av alla möten, stäng mejlen och låt ingenting störa dig. För har du väl börjat läsa denna gastkramande spänningsroman vill du garanterat inte göra något annat. En 38-årig kvinna bor ensam i ett townhouse i New York och ägnar dagarna åt att dricka vin, chatta på nätet och spionera på grannarna. Men en dag ser hon hur en kvinna slås blodig i huset mittemot. Steg för steg avslöjas den ena isande hemligheten efter den andra.

ROMAN:
Nej och åter nej av Nina Lykke
W&W
Med rakknivsvass blick har hon skärskådat en bortskämd vuxenvärld och resultatet har blivit en lysande satir – träffsäker och rolig. Ingrid och Jan har varit gifta i 20 år. Deras två vuxna söner vägrar att flytta hemifrån. Ingrid är plikttrogen och utled på det mesta. Jan piggnar till när han får en hög befattning och inleder ett förhållande med en 15 år yngre kvinna. Att få följa de sanslösa förvecklingarna som uppstår är en ren fröjd.

BARN:
Vi är syskon – 12 berättelser
Rabén & Sjögren
Leni har fått en lillebror. Det är ett väldigt gullande med honom, tycker hon. Så hon beslutar sig för att bli en bebis själv. Emma Adbåges skildring av en liten flickas försök att åter hamna i förgrunden är en pärla av insikt och humor. Barbro Lindgrens och Olof Landströms griskulting Benny är av hårdare virke som barnvakt. En underbar presentbok om syskonrelationer av några av våra mest älskade författare och illustratörer.

POCKET:
Hopp av Melissa Flemming
Polaris
Utan land i sikte, inte simkunnig och omgiven av uppsvällda lik håller sig Doaa Al Zamel flytande med en simring runt midjan. I fyra dygn ligger hon i Medelhavet medan två små flickor, 9 och 18 månader, klamrar sig fast runt hennes hals. Hon berättar sagor och sjunger för dem i hopp om att hålla dem vid liv.
Till slut räddas de av ett japanskt handelsfartyg. En sann historia om en 19-årig kvinnas ofattbara mod och styrka.

MEMOARER:
En bokhandlares dagbok av Shaun Byhell
Natur & Kultur
Mycket underhållande om en bokhandel i den idylliska småstaden Wigtown i Skottland. Ägarens bitska kommentarer om sina excentriska kunder och egensinniga anställda är oemotståndlig läsning.
Vad svarar man en kund som berättar att Dracula är nästa bok i hennes bokklubb men hon kan inte komma ihåg vad han skrivit?
Shaun Byhell för en passionerad kamp för att överleva i en bokvärld där Amazon ses som ett allt större hot.

Ingalill Mosander är bokrecensent för Senioren. Hon skriver också om böcker i Aftonbladet och medverkar i SVTs Go’ kväll.

Ingalill Mosander
Publicerad 2018-07-25

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas