Boktips: Kärlekens olika ansikten
Se & läs | Böcker

Boktips: Kärlekens olika ansikten

Ingalill Mosander är bokrecensent för Senioren. Hon skriver också om böcker i Aftonbladet och medverkar i SVTs Go’ kväll. Här ger hon några boktips.

Ingalill Mosander
Publicerad 2019-03-14

Biografi:

Ett hemligt liv

av Martin Kylhammar
Bonniers

Kate Bang är 24 år när hon möter nobelpristagaren Verner von Heidenstam. Han är 56. Hon blir hans sista och allra största kärlek. Relationen varade i 20 år men mycket få visste om den. Att den blivit offentligt beror på att författaren fått tillgång till en låda med Kates dagböcker och hundratals av Verners kärleksbrev. Det blev upptakten till en skattjakt som resulterat i en fantastisk bok om passion, resor, krig, spioner, svek och lögner.

Deckare:

Stormvarning

av Maria Adolfsson
Wahlström & Widstrand

I den aldrig sinande floden av svenska deckarförfattare finns det några som skiljer ut sig. Maria Adolfsson är en av dem. Med ett obönhörligt driv i språket tvingar hon läsaren att frenetiskt vända blad efter blad. Historien utspelas på Doggerland, en påhittad ö i Nordsjön. Intrigen är spännande och trovärdig, persongalleriet fyllt av utmejslade karaktärer och kriminalinspektör Karen Eiken Hornby ett rent nöje att få lära känna.

Roman:

Vår älskade

av Kamila Shamsie
Polaris

Redan efter några sidor är jag fast och när jag kommer till det storslagna, oförglömliga slutet får jag nästan hjärtklappning. Denna prisbelönta bok handlar om vår tid, om konflikten mellan samhälle, familj och tro. Vilka offer är vi beredda att göra för kärlekens skull? Två brittiskt-pakistanska systrar upptäcker att deras bror försvunnit till IS i Syrien. Det intensiva drama som sedan utspelas har sina rötter i den grekiska tragedin.

Barn:

Det fina med Kerstin

av Helena Hedlund & Katarina Strömgård
Natur & Kultur

Kerstin är sju år, har långt guldhår och är jättetrött på sin kompis Fatima som bara vill spela spel på sin mobil. En dag dyker Gunnar upp. Han har också jättelångt guldhår och bor i ett gammalt hus med en mullvadstoalett på gården. Gunnar blir Kerstins nya bästis och tillsammans tar de sig in i barndomens magiska lekvärld, där ståltrådar och stenar förvandlas till skatter. Och med trolleri kan man lösa de knepigaste konflikter.

Fakta:

Fascism, En varning

av Madeleine Albright
Historiska Media

Fascism är ingen ideologi. Det är en process. Enligt den italienske diktatorn Mussolini fungerar det som att plocka en höna, fjäder för fjäder. USAs förra utrikesminister använder både sina egna erfarenheter i ett krigshärjat Europa, och stora kunskaper om de politiska strömningar som hotar demokratin. Det här är en lärorik, viktig bok, ett passionerat försvar för den värld av fred och frihet som vi tagit för given.

Ingalill Mosander
Publicerad 2019-03-14
senioren-nr-2
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 2 / 2019. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas