Nyheter | Sveriges bästa äldreboende

”Oacceptabelt att människor inte har det bra på ålderns höst”

Det krävs en skärpning av äldreomsorgen i många kommuner, säger SPF, med anledningen av tv-serien Sveriges bästa äldreboende.

Publicerad 2013-09-13

– Jag tycker att det är oacceptabelt att det i välfärdsstatens Sverige finns tusentals människor som upplever att de inte har det bra på sin ålders höst, säger Karl Erik Olsson, förbundsordförande i SPF.

I ett uttalande som skickas ut under fredagen skriver SPF att det visserligen är bra att 80 procent i Socialstyrelsens enkät uppger att de är nöjda eller åtminstone ganska nöjda med sina särskilda boenden, men att någonting måste göras åt att nästan 6 700 seniorer säger sig vara missnöjda.

– Det handlar om att se till att personalen inom äldrevården får möjlighet till kompetensutveckling, utbildning och större möjlighet att vara delaktiga och påverka sin arbetssituation. Det handlar också om att ge cheferna förutsättningar att kunna utöva ett gott, dagligt ledarskap så att de utgör ett bra stöd för sina medarbetare.

SPF ser även positivt på att frågan om äldres läkemedel lyftes fram i programmet och i den där efter följande tv-dabatten.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas