Aktiva föreningar inför valet
Nyheter

Aktiva föreningar inför valet

Många SPF-föreningar och -distrikt i landet har tagit fasta på valet och arrangerat debatter, manifestationer och politikerutfrågningar.

Publicerad 2014-09-08

Det förestående valet engagerar SPF-medlemmarna. På flera håll har man arrangerat egna politikerutfrågningar och -debatter för att diskutera lokal och regional politik samt rikspolitik. Inte sällan har man samarbetat med andra pensionärsförbund.

Här ser du ett urval av vad som hänt och händer runt om i landet:

4 augusti hölls en politikerdebatt med fokus på regionpolitik i Malmö där frågor som färdtjänst och lokal sjukvård diskuterades och 8 augusti arrangerades en debatt med inriktning på rikspolitik i Kristianstad, där man bland annat debatterade ”bromsen” och äldreomsorgen i stort. Båda debatterna arrangerades gemensamt av SPF och PRO,

12 augusti arrangerade pensionärsorganisationerna i Jönköpingsdistriktet (SPF, PRO, RPG och SKPF) en politikerutfrågning i Folkets Park i Husqvarna dit alla pensionärer var välkomna att ställa frågor till politiker. Landstingspolitiker från alla partier närvarade och frågor som togs upp var bland annat bostäder för äldre, koll på läkemedel och ska det finnas flera äldre i politiken.

27 augusti var representanter för riksdagspartierna inbjudna till Bohusläns Muséum i Uddevalla för att ge sin ståndpunkt i äldrepolitiska frågor.

Och 3 september anordnade Stockholmsdistriktet en manifestation inför valet, där man tog ställning mot främlingsfientlighet och för tolerans. (Läs mer om den här:)

I Värmland hade man en heldag på temat Äldrepolitik inför valet redan i maj, där omkring 250 medlemmar från SPF, PRO, RPG, SKPF och SPRF deltog. Landshövdingen Kenneth Johansson talade och lokala kommunalråd och andra politiker deltog i utfrågningar.

Även Göteborgsdistriktet var tidigt ute. Den 29 april samlades närmare 200 seniorer från PRO, RPG, SKPF, SPF och SPRF för en utfrågning av Göteborgspolitikerna. Representanter för nio partier var närvarande och berättade om sina äldresatsningar inför valet, samt svarade på frågor om bland annat boende, hemtjänst och vård.

Och aktiviteterna är inte slut än, så här minde än en vecka innan valet. I Jakobsberg i Stockholmsdistriktet har till exempel SPF Järfälla en egen valstuga bland partierna.

 

Här kan du läsa några rapporter från ytterligare lokala arrangemang:

 

SPF Värmdö aktiva inför valet

 

God uppslutning vid politikerutfrågning i Skövde

 

SPF och PRO frågade ut falupolitikerna

 

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas