Annie Lööf: Mer pengar till äldreomsorgen
Annie Lööf.
Nyheter | Omsorg | POLITIK

Annie Lööf: Mer pengar till äldreomsorgen

Centerpartiets ledare Annie Lööf är tillbaka i politiken efter nio månaders uppehåll. Under föräldraledigheten har hon hunnit reflektera över mycket. Bland annat varför det har gått så illa för de äldre under pandemin.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-08-28

–  Pandemin har lärt oss att vi måste lägga mer pengar på sjukvård och äldreomsorg. Men också att vi måste se till att våra äldreboenden har rätt att ge dem som bor där syrgas eller blodförtunnande medicin eller dropp när det behövs. Det kan behövas mer sjukvårdande inslag i äldreomsorgen, säger Lööf i en lång intervju med Dagens Nyheter.

Det var i början av december som Annie Lööf födde sitt andra barn, Saga, redan i vecka 28. Lööf tvingades dessutom till två omfattande operationer efteråt eftersom livmodern hade brustit.

Men allting gick bra. Saga är nio månader och en frisk och välmående bebis samtidigt som Annie Lööf är redo för den politiska hetluften igen.

Tveksam till direktiven för 70-plussare

Till helgen håller hon sitt sommartal och hon kastas rakt in i en pågående pandemi som påverkar människor över hela världen.

I Sverige har frågan om hur de äldre behandlats varit flitigt debatterad och Lööf är tveksam till förhållningsreglerna för alla 70-plussare eftersom hälsotillståndet kan variera.

–  Jag kan bara gå till mig själv, hur ensamt det blir när man isolerar sig och hur tankarna kan fara i väg och hur mycket man vill träffa sina nära och kära. Och jag kan gå till de äldre som jag har i min egen närhet som inte vill något annat än att hålla Saga i famnen, säger Lööf till Dagens Nyheter.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-08-28

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas