Billigt boende och paddling ska locka sommarvikarier
De som säsongsjobbar inom äldreomsorgen i sommar i Storfors kommun kan få möjlighet att paddla kanot vid Bjurbäckens slussar. Foto: Storfors kommun
Nyheter | äldreomsorgen

Billigt boende och paddling ska locka sommarvikarier

Säsongsarbeta på äldreboende? Det tänker Storfors kommun testa och erbjuder billigt boende och gemensamma aktiviteter för att täcka vårdbehovet i sommar.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-01-18

– Man kan ju säsonga i fjällen, så varför inte i vården, säger Eva Wiklund, kommunikationschef till nyhetsportalen Altinget.se.

Förra sommaren hade Storfors kommun i Värmland svårt att få tillräckligt många sommarvikarier till omsorgen och på grund av sjukdom tvingades man rekrytera på nytt även under sommaren.

Nu erbjuder kommunen åtta veckors arbete och billigt boende på vandrarhem samt gemensamma aktiviteter som paddling och vandring.

– Vi satt och spånade i ledningsgruppen och så poppade idén upp. Det finns ett vandrarhem som står tomt på sommaren och de kunde hyra ut, säger Eva Wiklund till Altinget.se.

Kan arbeta som undersköterskor

Säsongsjobbarna ska fylla en del av vikariebehovet på äldreboenden, inom hemtjänsten och personlig assistans. Kommunen riktar i första hand in sig på elever som gått första året på gymnasiets omsorgsprogram eller första året på sjuksköterskeprogrammet. Då kan de arbeta som undersköterskor.

Säsongen sträcker sig från 19 juni till 13 augusti och vandrarhemmet kan ta emot 20 personer. Aktiviteterna är sedan öppna för alla som arbetar inom omsorgen.

– Vi gör det här med en superbegränsad budget, och mycket vilja och entusiasm. Det är ju lätt i en liten kommun, säger Eva Wiklund.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-01-18

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas