Engelbrekts seniorer växlar upp!
Promenadgruppen på väg till Sandhamn. Foto: Agneta Liljedahl
Nyheter | medlemskraft

Engelbrekts seniorer växlar upp!

Nya medlemmar strömmar in till SPF Seniorerna Engelbrekt i Stockholm. Nu är föreningen uppe i närmare 500 medlemmar.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-07-16

– Vi hade en lyckad medlemsrekrytering i november då vi skickade ut inbjudningar till alla 70-75-åringar i vårt postnummerområde som inte redan var medlemmar. Alla fick inte ens plats i Betlehemskyrkans lokal Utsikten där vi har våra möten utan sex personer fick istället en inbjudan till ordinarie månadsmöte, säger ordföranden Gerthrud Östlinder.

Många anmälde sig redan första kvällen och ville bli medlemmar. De senaste månaderna har föreningen fått cirka 40 nya medlemmar och det har inte gått obemärkt förbi.
– Vi kom på andra plats bland 60 föreningar i SPF Seniorernas rekryteringstävling inom Stockholmsdistriktet och fick ta emot pris på distriktsmässan senast, säger Gerthrud Östlinder.
På frågan om vad som är viktigast när det gäller att få nya medlemmar svarar hon:

– Mun till mun-metoden. Om folk tycker att det är trevligt att vara med i en förening så sprids det till andra som också då vill vara med.
Som i så många andra föreningar är resor, promenader, bridge och boule populära aktiviteter.
– Vi har ett mycket duktig reseombud, Germund Olinder. Våra fyra SPF-föreningar på Östermalm samt SPF Seniorerna Lidingö och Norrmalm samarbetar kring resorna som är väldigt välplanerade. Det är en återkommande del i verksamheten.
Precis som promenaderna en gång i veckan.
– Vi provgår varje sträcka i förväg så att vi vet att den passar för alla. Det är promenadledarna Charlotte Chantillon Winberg och Siv Bergkvist som gör det. Sammanlagt är vi 22 medlemmar som är aktiva med olika aktiviteter och styrelsearbete. Bland annat programgruppen som ordnar månadsmöten och intressanta studiebesök.

Föreningen har också ett informativt medlemsblad som kommer ut fyra gånger per år. Agneta Liljedahl har varit redaktör för det i många år och det är mycket omtyckt. Ett stående inslag i varje nummer är Konsumentnytt som Vera Sundberg är ansvarig för.
– Det är mycket uppskattat. Där har många fått mycket tips och information som varit värdefull. Det är allt ifrån prisjämförelser på mobiler till hur förpackningar blir mindre men priset ändå detsamma.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-07-16

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas