Magisk kombination gav nya medlemmar
Vikingarna på scenen!
Nyheter | konsert

Magisk kombination gav nya medlemmar

En gammal lokverkstad från 1800-talet, Christer Sjögren och Vikingarna samt SPF Seniorerna Baltzar i Motala. Då var succén given.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-07-26

– Det var fantastiskt och vi fick ganska många nya medlemmar också, säger Britt-Marie Sahlén, ordförande i SPF Seniorerna Baltzar.
Längs Göta kanal ligger Gamla Motala Lokverkstad som uppfördes 1822 och där byggdes, som namnet antyder, lok på 1800-talet.
Numera är den klassiska byggnaden en omtyckt konsertlokal som drivs av Jonny Johansson och där arrangeras konserter för alla möjliga åldrar, allt ifrån barn till äldre.

SPF Seniorerna Baltzar kontaktade Jonny Johansson som hade en konsert med Vikingarna på gång. Han behövde i sin tur hjälp med att nå ut till den seniora målgruppen och då fick samtliga 9 000 SPF-medlemmar i Östgötadistriktet en inbjudan om att komma på förmingel med tapasbricka.
– Det kom folk från när och fjärran, det var till och med många som tog in på hotell. Det var mycket lyckat och vi hoppas kunna göra fler såna här saker igen, säger Britt-Marie Sahlén.
Sammanlagt såg ungefär 800 personer konserten, varav cirka 300 var medlemmar i SPF Seniorerna.
Utöver den bejublade konserten kunde publiken tydligt se en stor banderoll med SPF Seniorernas namn och logga som ett tecken på medarrangörskapet och efteråt ville som nämnts många bli nya medlemmar.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-07-26

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas