Flera seniorer bland vårens debutanter
Nyheter | Böcker

Flera seniorer bland vårens debutanter

Dags att ta tag i författarkarriären? Den äldsta debutanten bland vårens böcker är 94 år. Och flera är över 60.

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2019-12-09

Inför varje säsong ger Svensk Bokhandel ut en diger katalog med kommande böcker, där bland annat debuterande författare får presentera sig. I Vårens Böcker 2020 hittar vi flera debutanter över 60, kända som okända. Vi hittar även ett gäng över 70, några över 80 och till och med en över 90 år:

Göran Sällqvist, Efter så många år, bok
Foto: Eva Lindblad

Göran Sällqvist, 62 har tidigare arbetat som polis och inom näringslivet. Nu debuterar han med kriminalromanen ”Efter så många år” Lind & Co som händelsevis handlar om en affärsman med ett förflutet som polis som blandar sig i ett mordfall, kanske mer än han borde.

Birgitta Stubbing, bok, På höga klackar
Foto: Haydar Adelson

Birgitta Stubbing, 86 (tillsammans med Kris Kite och Elisabeth Magnusson Rune)
I fackboken ”På höga klackar” Under the Kite Publishing berättar Birgitta Stubbing om Sveriges modellvärld, från då hon själv som 27-årig trebarnsmor blev modell på 60-talet, till idag.

Christ Schenlaer, Jag skapade Eva, bok

Chris Schenlaer, 61 romandebuterar med ”Jag skapade Eva” Tallbergs förlag.
Om Göran som på 70-talet kommer till Stockholm. Göran attraheras av män, men han passar inte in i den homosexuella miljön. För själv är Göran egentligen Eva.

Herdis Molinder, Mima första 94 år, bok

Herdis Molinder, 94 debuterar med självbiografiska ”Mina första 94 år – Tankar kring livet från söndagsklänning till Facebook” Roos & Tegnér.
Herdis gjorde värntjänst under kriget, blev färdig farmaceut 1946 och som pensionär tog hon tag i teaterdrömmarna som statist på Dramaten och doktorerade i medicin. Nu har hon skrivit sin första bok.

Anders Kruse. De kallades terrorister, bok

Anders Kruse, 78 debuterar med fackboken ”De kallades terrorister” Fri tanke förlag där han berättar om hur han som jurist arbetade för att hjälpa de två svenskar som hamnat på FN:s terrorlista efter 11 september.

Birgitta Calagos, 70, har skrivit en biografi om sin mormors moster med det långa namnet ”Från bondbora till konstväverska. Cilluf Olsson 1847-1916” Kulturhistoriska bokförlaget.
Cillur Olsson får ge röst åt kvinnor som genom tiderna arbetat med textilier och handarbete både av nödvändighet och för skapandets skull.

Anders Brodin, Smartast bland mesar, bok

Anders Brodin, 63, är professor i teoretisk ekologi vid Lunds universitet och fördjupar sig gärna i fåglar och deras hjärnor. I fackboken ”Smartast bland mesar” Natur & Kultur berättar han om den vanliga men ovanligt smarta fågeln Talgoxen.

KG Bergström, Nöd och död, bok

KG Bergström, 74, känner vi bäst som politisk reporter från teve. Men han är också adjunkt i historia och fackboken ”Nöd och Död” Historiska media skildrar hur lokalbefolkningen i övre Norrland drabbades av den ryska ockupationen av Västerbotten 1809.

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2019-12-09

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas