IVA-sjuksköterska till svenska folket: Sluta festa och följ rekommendationerna
Charlotta Dickman, IVA-sjuksköterska på Södersjukhuset. Foto: TV4
Nyheter | Vård | pandemin

IVA-sjuksköterska till svenska folket: Sluta festa och följ rekommendationerna

”Vi har inte tappat greppet ännu men svenska folket har tappat greppet” IVA-sjuksköterskan Charlotta Dickman uppmanar människor att skärpa sig. Och hon hyllar 70-plussarna som hjältar.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-11-05

Charlotta Dickman, som jobbar på Södersjukhuset i Stockholm, intervjuas i TV4:s Nyhetsmorgon 5 november med anledning av den ökade smittspridningen av covid-19 och att allt fler läggs in på sjukhus och även avlider.

Björn Eriksson, sjukvårdsdirektör i Region Stockholm, sa för några dagar sen om läget i Stockholm att ”vi har tappat greppet och vi behöver få tillbaka det igen”

Det är när Charlotta Dickman får frågan i Nyhetsmorgon om sjukvården i Stockholm tappat greppet som hon svarar att de inte tappat greppet men att svenska folket har gjort det.

-Här har våra 70-plussare och boenden på äldreboenden tagit ansvar sen det här började och distanserat sig socialt och stannat hemma. De har varit hjältar och i frontlinjen i den här kampen. Och så går andra människor ut och festar. Det är upprörande, säger Charlotta Dickman till TV4.

Även om många av dem som inte bryr sig så mycket om rekommendationerna inte blir så sjuka får det ändå allvarliga konsekvenser, menar hon.

-De kanske bara får en vanlig influensa men de smittar nån som smittar nån som dör. Det här gör också att vi måste börja ställa in planerad vård igen och då drabbas de människorna, säger Charlotta Dickman och avslutar intervjun i TV4 med en uppmaning:

-Jag vill säga till svenska folket: Kom igen, ni är med i den här fighten. Ta den, följ restriktioner, håll avstånd, tvätta händer och var inte ute och shoppa och festa.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-11-05

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas