Nypremiär för Silvergenerationen
Nyheter | Välkommen du med
På Silvergenerationen, ett forum för 55+, kan du blogga och diskutera Nu är nya Silvergenerationen igång

Nypremiär för Silvergenerationen

Nu har SPF:s och Veteranens diskussionsforum Silvergenerationen fått en rejäl uppfräschning.

Publicerad 2013-05-14

Silvergenerationen är alla 55+ som vill välkomna att blogga, diskutera och kommentera. Och nu kan de göra det ännu smidigare. Silvergenerationen har nämligen gjorts om.

Är du medlem sedan tidigare känner du igen utseendet på sidan, här har inte mycket ändrats. Uppskattade funktioner, som diskussionstrådar, medlemmarnas egna bloggar och presentationer, samt möjligheten att skicka privata meddelanden till andra medlemmar finns kvar.

Men på nya Silvergenerationen är det enklare att söka efter andra medlemmar eller efter blogginlägg som man vill läsa igen. Det är enklare att redigera sin blogg, att ändra sin presentation och att lägga in bilder. Och det är enklare att se när man har fått ett meddelande i sin inkorg. Med den gamla tekniken levde Silvergenerationen på lånad tid, nu har Silvergenerationen tiden för sig.

En stor förbättring är att Veteranenredaktionen som administrerar sidan får mycket större möjlighet att hjälpa medlemmar med tekniska problem. Den förbättringen kanske inte är det första medlemmarna själva ser, men den är viktig för helhetsupplevelsen. Det ska vara roligt att delta i diskussionerna på Silvergenerationen, och i det ingår att man ska kunna få hjälp när man har frågor. Guider och instruktioner uppdateras löpande för att bli så enkla som möjligt att följa, och den som önskar får hjälp via mejl eller telefon. Tekniken ska inte vara ett hinder för att vara med.

När SPF tog över Silvergen 2012 bytte sidan namn till Silvergenerationen, och fick ett nytt, uppdaterat utseende. Men rester av den gamla tekniken från starten 2006 levde kvar. Det innebar inte bara att sidan fortfarande inte fungerade så bra som den hade kunnat göra. Det gjorde också att det var svårt för Veteranens redaktion att hjälpa användare som hade problem. Genom flytten till WordPress har Silvergenerationen fått nytt liv.

 

Välkommen till nya, förbättrade Silvergenerationen!

Silver

Silvergenerationen är ett diskussionsforum där alla 55+ som vill är välkomna att debattera eller blogga. Inläggen kan handla om erfarenheter från arbetsliv och pension, väder och politik, barnbarn och föräldrar, resor och sjukvård, mat, skidåkning, ekonomi, skola, psykologi eller gamla tiders tv-program. Kort sagt precis vad du vill.

Även om Silvergenerationen ägs av SPF, Sveriges pensionärsförbund, så behöver du inte vara SPF-medlem eller ens pensionär för att vara med. delta i diskussionsforum och bloggar.

Silvergenerationen grundades 2006, då under namnet Silvergen AB, flera namnkunniga journalister och näringslivspersonligheter. I samband med att SPF tog över Silvergen 2012 bytte sidan namn till Silvergenerationen, och fick ett nytt, uppdaterat utseende. Men rester av den gamla tekniken levde kvar. Nu har hela sidan flyttats till ett nytt och bättre system.

Välkommen att börja blogga!

www.silvergenerationen.se

Dölj faktaruta
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas