SPF håller ställningarna på Bokmässan
Nyheter | Se & läs | 25-28 september
Foto: Niklas Mapoix / Pressbild

SPF håller ställningarna på Bokmässan

25-28 september är det dags för Bokmässan i Göteborg. Bland hundratals, om inte tusentals författare och evenemang finns SPF i en egen monter, som gästas av flera författare samt av förbundets nya ordförande.

Publicerad 2014-09-16

Bokmässan har arrangerats i slutet av september varje år sedan 1985. Då var den enbart för bibliotekarier, nu är den för alla som gillar böcker och läsning av något slag och hålls på Svenska Mässan i Göteborg.

Det är SPF Göteborg och SPF Bohusdistriktet som håller i montern, där du alltså hittar SPFs nya ordförande på fredagen den 26 september från klockan två och en timme framåt. Montern gästas även av författarna Helene Tursten, Maria Borelius och Camilla Läckberg som signerar sina böcker.

Gäster i montern:
Fredag kl. 14:00
Christina Rogestam
Fredag kl. 15:30 Helene Tursten
Lördag kl. 11:00 Maria Borelius
Söndag kl. 14:00 Camilla Läckberg

– Våra medlemmar är stora konsumenter av litteratur – därför är vi på Bokmässan, säger Sven-Inge Hägnemo, medlem i SPF Linnéstadens styrelse och SPFs kontaktperson för Bokmässan.

Du hittar SPFs monter i B-hallen, med nummer B09:69, i närheten av de litterära sällskapens scen.

Seniorer tar plats
I övrigt finns det gott om seniorer på mässan, både bland besökarna och på alla de scener där programpunkterna framförs. Skådespelare som Lasse Åberg och Sven Wollter, politiker och företagare som Ulf Adelsohn, Ingvar Carlsson och Per G Gyllenhammar, tidningsmänniskor som Amelia Adamo och Kerstin Brunnberg, musiker, tillika filmfinansiärer som Benny Andersson.
Och självklart finns där även författare. I mängder. Ett litet, litet urval är Majgull Axelsson, Karin Brunk Holmqvist, Sigrid Combüchen, PO Enquist, Jan Guillou, Björn Hellberg, Catharina Ingelman-Sundberg, Elsie Johansson, Bodil Jönsson, Theodor Kallifatides, Merete Mazzarella, Jan Mårtensson, Linda Olsson, Aino Trosell och Per Wästberg. Och då har vi bara nämnt svenska författare över 60. Och bara några av dem.

Så: Gör upp ett schema över allt du vill se och alla montrar du vill besöka, lägg en vattenflaska i väskan och ta på dig ett par riktigt bekväma skor. Och glöm inte: SPF står i monter B09:69.

Krymper

Bokmässan i Göteborg är utan konkurrens årets stora händelse i den svenska bokvärlden. Närmare 100 000 besökare lockas varje år för att mingla, gå på seminarier, fynda böcker och träffa sina favoritförfattare. Frågan är om den blivit för stor. Förra året hade man den lägsta besökssiffran på fyra år (om än hela 96 315 personer) och drygt 800 utställare, vilket kan jämföras med en bit över 900 utställare de tre åren dessförinnan.

Dölj faktaruta
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas