Nyheter

SPF samlas för höstens stora konferens

Pensionssystemet och medlemsvärvning är två av de tyngsta frågorna på SPFs stundande konferens med landets alla distriktsledare.

Publicerad 2012-10-10

Om några timmar börjar höstens distriktsordförandekonferens. I två dagar samlas distriktsledarna och förbundsstyrelsen för överläggningar på Runö kursgård i Åkersberg norr om Stockholm.

Förbundsordförande Karl Erik Olsson inleder traditionsenligt konferensen, strax efter klockan 13. Distriktsordförandena kan förvänta sig en summering av det äldrepolitiska dagsläget och vart SPF siktar i olika frågor.

Pensionsfrågan
Förutom den tidsmässigt största punkten om förnyelse av medlemsvärvningen kommer den första dagens förhandlingar att kretsa kring pensionsfrågan.

Klockan 17 kommer hela pensionsgruppen att framträda för att redovisa huvuddragen i sin delrapport, som just blivit färdigställd.

Nya stadgar
Andra tunga arbetsgrupper som förbundsstyrelsen har tillsatt kommer att redovisa hur långt man har hunnit: Inga Davidsson-Friberg berättar om stadgegruppen och den färska vård- och omsorgsgruppen under ledning av förbundsstyrelseledamoten Eva Sahlin lämnar sin första redovisning.

Framtidsfrågor
Arbetet mot ålderismen i samhället och SPFs pågående förändringsarbete för att bli en modernare och effektivare organisation står också på agendan under konferensen.

Jan Arleij
jan.arleij@veteranen.se

DO-konferens

Två gånger om året sammanträder distriktsordförandena och förbundsstyrelsen.

Dölj faktaruta

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas