SPF Seniorernas kritik ger eko över landet
Från Aftonbladet och TV4.
Nyheter

SPF Seniorernas kritik ger eko över landet

Att Folkhälsomyndigheten och MSB inte frågar personer äldre än 79 år i undersökningar om hur coronapandemin påverkar människors vardagsliv har upprört många. Nu har även Aftonbladet och TV4 uppmärksammat detta stort.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-09-11

Vi på Senioren har fått många upprörda kommentarer och SPF Seniorernas ordförande Eva Eriksson håller inte igen i sin kritik.

-Jag blir väldigt upprörd. Sveriges äldsta riksdagsledamot Barbro Westerholm som är 87 år eller bloggaren Dagny Carlsson som är 108 år skulle alltså inte få höras! har Eva Eriksson tidigare sagt till Senioren.

Men tyvärr är jag inte förvånad. Det är ofta som både privata och offentliga organisationer utelämnar äldre då olika mätningar utförs. Särskilt allvarligt är det att regeringens myndigheter agerar så skevt och diskriminerande, fortsätter Eriksson.

Eva Eriksson i Aftonbladet och TV4

SPF Seniorernas ordförande fick även komma till tals över ett stort uppslag i Aftonbladet och under fredagen medverkade Eva Eriksson även i TV4:s Nyhetsmorgon.

Så det är en het fråga och det återstår att se hur myndigheterna kommer att göra nästa gång de genomför sina undersökningar.

En sak är säker: de kommer att ha ögonen på sig.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-09-11

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas