Tack för allt, Sven Melander
Sven Melander blev 74 år. Foto från Sven Melanders hemsida
Nyheter | sven melander

Tack för allt, Sven Melander

Den folkkäre journalisten, skådespelaren och tv-profilen Sven Melander har avlidit efter en längre tids sjukdom. Det bekräftar familjen för TT.

Jan Hagberg
Publicerad 2022-04-01

”Vi är tacksamma för allt det stöd och omtanke som visats både honom och oss under den här tiden. Pappa hade in i det sista nära till skratt och var nyfiken på både människor och världen. Vi hoppas att det är så han kommer att minnas och vi är glada och stolta över de avtryck han gjort i många människors liv. Vi saknar honom redan och önskar att vi får sörja honom ifred”, säger sonen Victor Melander i ett uttalande.

En av alla som minns Sven Melander med värme är skådespelaren Eva Rydberg.

– Han var så otroligt fin. Begåvad och underbar att vara och jobba tillsammans med. Vi hade fruktansvärt roligt, han betydde så mycket för mig, säger hon till TT och fortsätter:

– Det kommer att bli en stor saknad i teatervärlden, ett stort tomrum efter honom. Han behövdes, han var så fruktansvärt rolig samtidigt som han var intelligent och skärpt. Jag vet ingen som kan påminna om Sven Melander.

Genombrott i Sällskapsresan

Sven Melander föddes 1947 i Malmö och utbildade sig först till byggnadsingenjör sadlade sedan när han kom in på Journalisthögskolan i Göteborg.

Efter att ha jobbat flera år på Aftonbladet som sportreporter, kvällschef och nöjeschef fick han chansen att vara med i Sällskapsresan efter att på en födelsedagsfest i Skåne träffat Lasse Åberg, som föreslog att han skulle den partyglada Berra i filmen.

Sedan har gjort underhållningsprogrammen Nöjesmaskinen med Stina Lundberg och Nöjesmassakern med Gösta Engström, Jon Skolmen och Åke Cato.

Försvarade Zara Larsson

Och mycket, mycket annat.

2016 startade Sven Melander en youtube-kanal med namnet I huvudet på Sven Melander och den fick också stor uppmärksamhet.

Inte minst när han tog ställning för artisten Zara Larsson som fick utstå mycket näthat efter att hon offentligt rasat mot våldtäkter.

När Sven Melander 2019 hyllades med Kristallens hederspris på Kristallengalan skickade också Zara Larsson en videohälsning till honom.

– När jag för ett tag sedan fick massa massa hatkommentarer kom du från ingenstans och sa att nu får det vara nog. Därför vill jag säga, att om du någonsin hamnar i stort blåsväder finns jag där för dig, sa artisten.

Sven Melander blev 74 år.

För några år sedan gjorde Senioren ett porträtt med Sven Melander. Du kan läsa det här.

Jan Hagberg
Publicerad 2022-04-01

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas