Redaktionen | Chefredaktören

Hämta ny inspiration

Gunilla Lindahl
Publicerad 2017-06-08

Min skoltyska är inget att skryta med men ett talespråk har etsat sig fast: ”Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was erzählen” (”Den som gör en resa har något att berätta”). Och har man inget att berätta kanske man i alla fall kommer hem med inspiration och lust att ta itu med saker. Ungefär så kände jag efter Seniorens hälsoresa till Mallorca.

SPF Seniorerna har en avslutning och en nystart på en och samma gång – kongressen i Gävle

Med på resan var träningsinstruktören och dj:n Madelein Månsson som höll igång oss deltagare från morgon till kväll med qi gong, gympapass och discodans. Flera av deltagarna tyckte att Senioren skulle visa hennes rörelseövningar i tidningen. Sagt och gjort – från och med nummer 5 av Senioren medverkar Madelein med sina bästa må bra-tips!
Energi och lust sprider även Barbro Lill-Babs Svensson, som också hon var med oss på Mallorca. Jag fick en trevlig pratstund med henne – läs mer i senaste numret av Senioren.

Nu står sommaren i sitt vackraste flor och skolbarnen har sina avslutningar. SPF Seniorerna har en avslutning och en nystart på en och samma gång – kongressen i Gävle den 13-15 juni. Några styrelsemedlemmar går, andra träder till. Tre års förbundsarbete ska redovisas och nya framtidsprogram sjösättas. Här hittar du våra kongressartiklar. Vi kommer att rapportera direkt om besluten och valen här på senioren.se och i nästa nummer av tidningen som kommer i september finns en utförlig kongressbilaga med.
För vår avgående förbundsordförande Christina Rogestam har det varit viktigt att politikerna får upp ögonen för de knappa villkor många pensionärer lever under. ”Klarar du att leva på pension istället för lön?” var frågan hon ställde till några av riksdagspartiernas främsta företrädare. Fyra politiker antog utmaningen. Läs om hur det gick för dem här.

Alla kan inte ge sig ut och resa, men vi hoppas att vårt sommarnummer kan ge lite ny inspiration för alla.  I Senioren nr 5 hittar du massor av sommarmaterial, från torprenovering till recept på grillad fisk, Bengans bästa sommarviner och dubbelkryss.
Dessutom: Vår novelltävling har äntligen gått i mål! För andra året i rad utser vi Årets Novell och kan presentera vinnaren här.

En trevlig sommar önskar

Gunilla Lindahl
Publicerad 2017-06-08
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas