4 portioner
200 g kantareller
1 msk smör
salt och vitpeppar
1,5 dl vispgrädde
50 g riven lagrad ost, gärna cheddarost
8 ägg
0,5 dl mjölk
1 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 knippe persilja eller gräslök – eller vad trädgården erbjuder
Gör så här:
1 Lägg kantarellerna i en torr stekpanna och stek dem på medelvärme tills vätskan ångat bort.
2 Tillsätt smöret och stek tills kantarellerna får fin färg, cirka 10 minuter. Salta och peppra.
3 Koka grädden tills hälften återstår. Rör ner osten och smaka av med salt och vitpeppar.
4 Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vitpeppar.
5 Värm stekpannan på medelvärme och tillsätt smöret.
6 Häll omelettsmeten i pannan och rör försiktigt med en slickepott i 2–3 minuter utan att den tar färg – omeletten ska vara lite krämig.
7 Fördela grädden över omeletten och förgyll den med kantarellerna och hackade örter.
Recept: Fredrik Eriksson