Spring rolls med gottesåsen
Foto: Ulrika Pousette
Mat | Recept

Spring rolls med gottesåsen

Tidningen Senioren
Publicerad 2025-08-26

4 portioner (som förrätt eller tillbehör)

Spring rolls

Grönsaker och frukt, t ex gurka, paprika, vitkål, rödkål, morot, äpple, salladsblad,
fryst mango
10 rispapper

Gottesåsen

½ dl jordnötssmör
Saften av ½ lime
1 tsk riven ingefära
1–2 tsk japansk sojasås
Några droppar tabasco eller lite sambal oelek
Ett par matskedar varmt vatten

Gör så här:

  1. Blanda jordnötssmör med saft av lime, riven ingefära, sojasås och tabasco/sambal oelek. Vispa ut med varmt vatten till en sås.
  2. Skär grönsaker i cirka 5 centimeter långa strimlor. Strimla vitkål eller rödkål fint.
  3. Ställ fram en skål eller stort fat med ljummet vatten. Doppa ett rispapper i taget och låt bli mjukt, det tar bara några sekunder.
  4. Lägg rispappret på ett slätt underlag (en plastskärbräda brukar vara bra).
  5. Lägg en liten avlång bunt av fyllning några centimeter från kanten av rispappret. Rulla från dig, först ett varv, sedan viker du in kanterna och rullar klart.
  6. Skär på mitten vid servering.

Recept: Hanna Olvenmark

Tidningen Senioren
Publicerad 2025-08-26

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2025 Senioren - När insidan räknas