Jag gör gubbröra till alla högtider. Den är väldigt god att ha på en hård brödbit eller en skiva kavring. Blir det över till frukostmackan dagen efter är man glad hela dagen!
4 portioner
1 burk matjessill (à 215 g)
2 kokta ägg
1 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
2 msk kaviar (Ejdens kaviar)
2 kokta potatisar
2 msk hackad gräslök
3 msk hackad dill
Salt och svartpeppar
Gör så här:
1. Låt matjessillen rinna av i ett durkslag.
2. Blanda crème fraiche, majonnäs och kaviar i en bunke.
3. Skala och skär äggen och potatisen i mindre bitar.
4. Skär matjessillen i små tärningar. Finhacka gräslök och dill.
5. Blanda samman allt till en krämig röra. Salta och peppra och låt stå svalt, gärna över natten.
6. Servera med ett gott bröd.
Recept: Rikard Bitting
Ur boken A bite of Bitting (Isaberg förlag)
