Annat

Vi 40-talister vill betala för det lilla extra

Publicerad 2010-05-11

Vi lever bra och är friskare än någonsin ända upp i 80-90 års åldern. Vi vill behandlade som alla andra medborgare, som har sin försörjning någorlunda på det torra! Då måste vi också ta ansvar och betala för det vi vill ha utöver det grundläggande. Vad det grundläggande skall utgöra fastställs politiskt ! Alla vill ju inte ha eller anser sig inte behöva likartad service.

Det blir lätt så om man finansierar service skattevägen. Generalisering blir då oundviklig. I stället behöver vi använda valfriheten och betala för det vi vill ha själva. Precis som det är när vi tillhör vanliga arbetslivet.

De ekonomiska resurser vi arbetat upp under arbetslivet skall användas. Att spara till eftervärlden (läs barnen) är inte längre så aktuellt. I alla fall inte i reda pengar då pengars värde minskar. I stället bör vi lära våra barn och barnbarn att tänka långsiktigt och gardera sig på olika sätt (läs försäkringar etc) under deras verksamma liv så att de klarar ålderdomen såsom de önskar den. För de allra flesta är detta en möjlighet!
 

Till sist, detta är högst personliga åsikter och jag vill än en gång upprepa att ett skyddsnät för de som har stora svårigheter alltid måste finnas i vårt samhälle.

Birte Holmin

 

 

Birte Holmin, ordförande SPF Gustav Vasa/Norrmalm

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas