Personligt | Nilsson / Fridell

Pensionärerna ökar mest hos Kronofogden

Flera gånger har under söndagen - i Text-tv, i radio och i Rapport och Aktuellt - meddelats att allt fler pensionärer får svårt att klara ekonomin, enligt en utredning som Kronofogden har gjort åt TT.

Publicerad 2013-03-11

Drygt 19 000 personer över70 år hamnade hos Kronofogden år 2012. De är den åldersgrupp i Kronofogdens register, som ökar snabbast av alla grupper, med 13 procent jämfört med 2010. Många ensamstående pensionärer kommer inte att nå upp till Kronofogdens existensminimum, för att deras pensioner är så små.
Bromsen kommer också enligt Pensionsmyndigheten att slå till på grund av ett underskott 2012 på 237 miljarder. Pensionerna kommer nästa år att minska med cirka 7 procent, inte med ”bara” 2,4 procent, som det har påståtts.
Nu har alltså, på grund av de stora orättvisor som pensionärerna har drabbats av, många av dem fått så stora ekonomiska svårigheter att de har hamnat hos Kronofogden.
När ska de ansvariga partierna vakna och stoppa denna åldersdiskriminering? Efter 2014 års val, då orättvisorna har påverkat valresultaten?

Göte Nilsson, Björkvik
Ingvar Fridell, Danderyd

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas