Personligt | Rolf

Varför ogillar Alliansen oss pensionärer?

Det är ingen politiker som vill ta ansvar för pensionssystemet anser insändaren.

Publicerad 2014-01-29

De flesta av oss har arbetat i 40-50 år och betalat skatt och avgifter i massor. Pensionssystemet, som vi under alla år betalat in till och avstått löneutrymme för, är det ingen politiker som vill ta ansvar för, trots att det skapats och fastställts av politiker.

Dessutom skall vi straffbeskattas för att vi inte har ett arbete att gå till längre. Vi är inte lönsamma numera. Jag undrar om 40-åringar i arbetslivet vill byta plats med 70-80-åringar i stället, för det blir väl följden enligt Alliansen om pensionärerna får betala samma, inte lägre, skatt som löntagarna.

Under flera månader i slutet av förra året stred Alliansens politiker engagerat och frenetiskt för att klämma ut ytterligare någon 100-lapp i sänkt skatt (höjd brytpunkt) trots att deras arvoden höjts med några 1000-lappar och en rejäl skattesänkning genom 5:e jobbskatteavdraget. När man blev nedröstad övervägde man att gå till Europa-domstolen. Det visar på girighet. Man kan aldrig få nog!

Man borde också fundera över om det inte är bättre för landets BNP och tillväxt om pensionärerna fick några 100-lappar att konsumera för, i stället för att höginkomsttagarna fyller på sina bankkonton ytterligare.

Nu har Alliansen lyckats tömma statens kassa och statsskulden ökar igen. Dags att fly ett sjunkande skepp? Finansministern säger nu att det måste till skattehöjning framöver, så där saknas det hopp för oss pensionärer. Dessutom har Alliansen under flera år visat att man ogillar oss pensionärer. Varför?

Från: Rolf Sturup

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas